Chileläinen Carmenère karitsapannupihville

Viinivinkki 41/2017

Casa Silva Carmenère Reserva 2015

Casa Silva Carmenère Reserva 2015

454717, Alkon tuotesivu

Punaviini / Valle de Colchagua / Rapel, Chile
Viña Casa Silva
Carmenère
11,50 € (0,75 l)

Muhevan mehevä, mustikkaa, karhunvatukkaa, multaisuutta ja paahteisuutta aromeiltaan muistuttava punaviini aromikkaiden tummien lihojen seuraan.

Arvio: Mehevän muheva, tuoreen viinin tuoksu tuo mieleen mustikan, mustaherukan ja multaisen maaperän. Täyteläinen, tuoksun aromeja seuraava, suunmyötäisen muheva maku. Aluksi lähes makeita vivahteita tarjoileva maku saa ryhtiä runsaista, mutta pehmeistä tanniineista. Tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkän, mustia marjoja ja hentoa kypsää paprikaa aromeiltaan muistuttavan, jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset, aromikkaat tummat liha, kuten riista.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Karitsapannupihvi saa syksyiset lisukkeet omenaisista aromeista

Karitsapannupihvi

Ainekset

4 annosta
gluteeniton
*
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl voita
2 munaa
1 dl vettä
600 g karitsanjauhelihaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
100 g vuohengryere-juustoa

Valmistusohje

1. Käristä sipulit ja valkosipulit tummaksi voissa.
2. Sekoita munat ja vesi keskenään ja lisää seos karitsanjauhelihan sekaan.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään pois lukien juusto.
4. Paista koepala ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Paista pihvit pannulla lähes kypsiksi.
6. Raasta lopuksi juusto pihvien pintaan.

Omena-juurespyttipannu

Ainekset

gluteeniton, kasvis
*
2 granny smith omenaa
2 porkkanaa
2 keskikokoista punajuurta
2 salottisipulia
2 + 2 rkl voita
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

 Omena-calvadoskastike

Ainekset

gluteeniton
*
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 rkl sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl omenamehua
1/2 laakerinlehti
3 dl tummaa lientä (demi-glace)
1/2 dl calvadosta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä