3 lajikkeen valkoviini ja punajuuririsotto

Viinivinkki 42/2018

Camden Park Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Grigio 2016

Camden Park Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Grigio 2016

598017, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Australia
Calabria Family Wines
Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc
Kevyempi lasipullo
10,98 € (0,75 l)

Arvio: Melko neutraaliarominen tuoksu viestii kuitenkin vienosti kypsästä, leveästä hedelmäisyydestä. Kuiva, mutta hyvin kypsän hedelmäinen maku on melko täyteläinen. Viinin hedelmäisyyttä täydentää leveä mausteisuus ja kevyt yrttisyyskin. Kypsän sitruksinen hapokkuus antaa makuun tarvittavaa tasapainoa ja kannattaa kokonaisuutta persikkaiseen ja herukkaiseen, hennon paahteiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Täyteläiset kala- ja äyriäisruoat. Myös runsaat pastat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Syksyinen punajuuririsotto viimeistellään vuohenjuustolla

Tämän herkullisen valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan maukkaan syksyistä risottoa.

Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää punajuurikuutiot ja hienonnettua salottisipulia ja valkosipulia. Kuullottele hetkinen. Lorauta joukkoon kanalientä, loraus valkoviiniä ja hienonnettua timjamia.

Kaada joukkoon kanalientä ja punajuurimehua niin että punajuuret ja sipulit peittyvät. Hauduta, kunnes punajuuret ovat medium-kypsiä.

Lämmitä toisessa kattilassa hieman öljyä ja aloita risottoriisin kuullottaminen. Sekoita taajaan, kunnes riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita.

Nostele joukkoon haudutetut punajuuret. Aloita liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää ensin punajuurien kypsennyksessä käytettyä lientä ja jatkaa kanaliemellä. Nestettä lisätään vain niin paljon, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olemaan lähes kypsää, murusta joukkoon runsaasti vuohenjuustoa ja sekoita. Tarkista maku.

Nosta tarjolle syvälle lautaselle, ripottele päälle vielä lisää vuohenjuustoa ja viimeistele annos raidalla balsamietikasta valmistettua siirappia.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä