Brut Excellent

Viinivinkki 52/2010

Brut Excellent 2008

Brut Excellent 2008

Poistunut valikoimasta

Kuohuviini / Itävalta
Sektkellereien Karl Inführ
Grüner Veltliner
14,27 € (0,75 l)

Arvio: Eloisa ja melko avoin tuoksu. Siinä on vihreäsävytteistä yrttisyyttä ja päärynää. Kuiva maku on sekin vihreäsävytteisen yrttinen. Maussa hallitsevat myös vihreän omenan ja päärynän sävyjä. Pehmeät kuplat antavat maulle ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta tasaiseen, sitrusaromiseen ja mineraaliseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Reilut kala- ja äyriäisruoat. Myös erinomainen aperitiivi.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Arvio

Tässä itävaltalaisessa kuohuviinissä on eloisan pirteä ja melko avoin tuoksu. Aromikkuudeltaan siitä voi erottaa vihreäsävytteistä yrttisyyttä ja päärynää. Raikasta tuoksua seuraava kuiva, mutta hedelmäinen maku on sekin vihreäsävytteisen yrttinen. Maussa tulee vahvasti myös esille vihreän omenan ja päärynän sävyt. Pienet ja pehmeät kuplat antavat kokonaisuudelle ryhtiä ja kantavat viiniä tasaiseen, sitrusaromiseen ja mineraaliseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Alkon valikoiman ainoa itävaltalainen kuohuviini nostaa vuodenvaihteen juhlatunnelman korkealle. Se on sellaisenaan siemailun lisäksi myös erinomainen kyytipoika uuden vuoden juhlatarjoiluille. Suosittelisin tarjoamaan tämän, Grüner veltliner-lajikkeesta tuotetun kuohuviinin seuraksi vaikkapa kylmäsavulohesta ja palsternakasta valmistettua alkuruokaa. Valmista aluksi palsternakkapyre. Kuori ja paloittele palsternakat. Hienonna myös hieman sipulia. Kuullota kattilassa voissa sipulit ja palsternakka. Hauduta ne kypsäksi punaisessa maidossa, jossa on mausteena myös suolaa, muutama kokonainen maustepippuri ja pari timjaminoksaa. Kun palsternakat ovat kypsiä, poista pippurit ja timjaminoksat. Nosta palsternakat ja sipulit tehosekoittimeen. Soseuta. Lisää tarvittaessa keitinmaitoa, jotta saat pyreeseen haluamasi paksuuden. Tarkista maku. Leikkaa kylmäsavulohifileestä noin 1-1,5 cm paksuja palasia. Nosta lautaselle muutama lusikallinen pyrettä ja aseta kalaviipale kauniisti viereen. Lisää kalan pintaan muutama pikku lusikallinen pestokastiketta ja viimeistele kokonaisuus ripottelemalla lautaselle voimakkaasti sitruunalla maustettua vinaigrette-kastiketta. Maukasta uuden vuoden juhlaa kaikille!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä