Cabernet -viiniä yli kilometrin korkeudesta

Viinivinkki 44/2016

Altaland Cabernet Sauvignon 2015

Altaland Cabernet Sauvignon 2015
Luonteikas viini

490857, Alkon tuotesivu

Punaviini / Salta / Argentiina
Altaland
Cabernet Sauvignon
13,99 € (0,75 l)

Luonteikkaan marjainen, hennon nahkainen - jopa kukkaisen mausteinen punaviini aromikkaiden liharuokien seuraan.

Arvio: Aromikkaan nuorekkaasta ja luonteikkaasta tuoksusta voi erottaa tummien marjojen, kuten mustaherukan ja hapankirsikan vivahteita. Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi savuisuutta, vienoa pippurisuutta ja kukkaisuuttakin. Herukkainen hapokkuus ja kypsät, hieman suuta kuivattavat tanniinit tuovat makuun ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta tasaiseen, rustiikkiseen ja nahkaiseenkin jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset, aromikkaat tummat lihat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Karitsan jauhelihasta valmistettu pihvi saa seuraansa vuohenjuustolla maustetun muusin

Tämä punaviini maistuu monenlaisten lihojen seurassa. Tällä kertaa suosittelisin Catenan perheyhtiön viinille maukkaan aromaattisia, yrttisiä, karitsan tai lampaan jauhelihasta valmistettuja lihapullia. Valmista lihapullamassa sekoittamalla jauhelihan joukkoon hienonnettua, kevyesti freesattua sipulia ja valkosipulia. Lisää myös runsaasti aromaattisia yrttejä kuten timjamia, lehtipersiljaa ja vaikkapa karitsan makuun erinomaisesti sopivaa korianteria. Voit halutessasi raastaa joukkoon myös hieman sitruunan keltaista kuorta. Lisää joukkoon sitomisaineeksi myös kananmunaa, hieman korppujauhoa ja loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyörittele lihapullat ja paista niihin pintaväri paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Valmista meheville lihapullille lisukkeeksi vuohenjuustolla maustettua perunamuusia. Mausta perunamuusiin käytettävä maito juustolla siten, että kuumentaessasi maitoa lisää sinne vuohenjuustopalasia, joista olet poistanut kuoren. Sekoita hyvin. Lisää juustoinen maito soseutettuun perunaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kun teet muusista mehevää, et tarvitse erillistä kastiketta. Nauti karitsapullat ja muusi luonteikkaan Altalandin punaviinin kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä