Chilen kukkaista mausteisuutta mehevälle possulle

Viinivinkki 45/2016

Adobe Gewürztraminer Reserva 2015

Adobe Gewürztraminer Reserva 2015

532677, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DO Valle del Rapel / Chile
Emiliana
Gewürztraminer
Luomu
10,98 € (0,75 l)

Puolimakea aromaattinen viini on miellyttävän mausteinen ja rusinainen - oiva kumppani itämaisen keittiön seuraan.

Arvio: Kukkainen tuoksu on makean aromaattinen ja mausteinen muistuttaen muun muassa rusinoita ja kuivattuja taateleita. Keskitäyteläinen puolikuiva maku seuraa aromeiltaan mausteista ja rusinaista tuoksua. Viini on makeudestaan huolimatta pirteä ja nuorekkaan eloisa. Sitrusmainen hedelmähapokkuus nostaa veden miellyttävästi kielelle. Kokonaisuus jättää puhdaspiirteisen, sitrushedelmien kuoria muistuttavan pitkän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Itämaiset voimakkaammin maustetut ateriat. Myös kelpo aperitiivi kesäkauteen.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Possunposki viimeistellään aromikkaalla kuorrutteella

Suosittelisin tämän viinin seuraan mehevää possunposkiannosta.

Poista possunposkista ylimääräiset kalvot. Laita posket uunivuokaan, lisää muutama murskattu valkosipuli, lohkottua sipulia, palsternakkaa, paloiteltua porkkanaa, muutama laakerinlehti ja maustepippuri, mustapippuria ja reilusti suolaa. Lorauta lihoille vaikkapa makeaa madeiraa ja lisää vettä kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät.

Nosta vuoka 100 asteiseen uuniin ja anna hautua yön yli. Jäähdytä liemessä.

Revi ja sekoita erilaisia salaatteja tai osta valmis salaattisekoitus. Halkaise joukkoon reilusti kirsikkatomaatteja. Ripottele salaatille hieman öljyä, purista joukkoon sitruunanmehua sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Hanki kaupasta siemenistä tehty salaattisekoitus. Paahda niitä hetkinen kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja hienonna niitä hieman veitsellä. Hienonna myös vähäsen korianteria. Sekoita siemenhakkelus, korianteri ja raasta joukkoon myös parmesania.

Lämmitä possunposket liemessä tai nopeasti uunissa. Pyörittele lämmenneet posket siemen-korianteri-parmesan -seoksessa.

Nosta lautaselle reilusti salaattia, asettele possunposket päälle ja viimeistele majoneesilla, jota olet notkistanut hieman appelsiinimehulla ja maustanut sitruunamehulla.

Nauti Adoben Gewürztraminerin kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä