viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen herkkua

26 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Arvio

Viikon suositusviinini on kolmen maukkaan lajikkeen, Pinot Gris’n, Rieslingin ja Gewürztraminerin sekoitus Uudesta-Seelannista. Viinissä on kypsän hedelmäinen ja eksoottissävytteinen tuoksu. Siinä on myös makeaa mausteisuutta sekä kukkaista parfyymisyyttä. Runsas maku toistaa tuoksun aromit. Suutuntumaltaan lähes makeassa ja öljymäisessä viinissä on erotettavissa myös hunajaa. Leveä maku ryhdittyy kypsän sitrusmaisen hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää mausteisen, persikkaisen jälkivaikutelman.

Lohen seuraan mehevää korvasienimuhennosta ja aromikasta kapriskastiketta

Tämä viini maistuu meheväksi grillatun lohen seurassa. Puhdista lohifilee ylimääräisestä rasvasta, ruodoista ja leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Valmista tämän jälkeen kastike. Leikkaa pieniä kapriksia kevyesti veitsellä ja nosta kulhoon. Hienonna joukkoon vielä reilusti tuoretta tilliä. Lisää kermaviiliä sen verran että saat melko paksuhkon kastikkeen. Rouhaise joukkoon mustapippuria myllystä ja anna kastikkeelle särmää puristamalla sekaan hieman sitruunanmehua. Tarkista maku ja anna maustua.

Aloita korvasienimuhennoksen valmistus. Pilko korvasienet hieman pienemmiksi. Laita korvasienet kattilaan ja lisää ainakin kolminkertainen määrä vettä joukkoon. Kuumenna ja keitä korvasieniä kiehumishetkestä laskien ainakin 5 minuutin ajan. Siivilöi sienet, kaada keitinvesi pois ja toista sienten vähintään 5 minuutin keittäminen uudella vedellä.

Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salottisipulia. Lisää sienet ja jatka hetkisen ajan voissa pyörittelyä. Mausta suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Lorauta joukkoon pikkutilkka valkoviiniä ja anna höyrystyä pois. Lisää kuohukermaa ja keittele hiljalleen, kunnes kerma hieman paksuuntuu. Tarkista maku.

Grillaa lohipalat, mutta vältä kypsentämästä niitä liikaa. Lohi voi jäädä aavistuksen punertavaksi sisältä.

Poista nahka ja nosta kala lautaselle. Lusikoi viereen mehevää korvasienimuhennosta ja viimeistele nostamalla lohipalan päälle kylmää kermaviilikastiketta. Tarjoile maukkaan uusi-seelantilaisen ja vaikkapa uusien perunoiden kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden roseeviinillä juhannukseen

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2014

Roseeviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä