viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Paistettu siika ja katkaravut nauttivat Yalumban Rieslingistä

1 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Australia

Arvio

Uusi vuosi on mukava aloittaa raikkaan pirteällä valkoviinillä. Tässä Yalumban Riesling -viinissä on monivivahteinen tuoksu, jossa on mineraalisuutta, kukkaisuutta ja myös persikan kiveä sekä limeä muistuttavia vivahteita. Viinin maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on tuntuvaa sitrusmaisuutta ja hentoa yrttisyyttäkin. Puhdaspiirteiselle maulle tuo ryhtiä eloisa hedelmähapokkuus, joka kantaa makua pitkään, reilusti veden kielelle nostavaan jälkivaikutelmaan.

Raikas limearomi täydentää paistetun siika-annoksen

Mausta siikafileet suolalla ja pippurirouhaisulla. Jätä maustumaan ja valmista lisäkkeenä tarjottavat jättikatkaravun pyrstöt.

Kuivaa sulatetut katkaravun pyrstöt talouspaperilla tai liinalla. Kuumenna padassa öljyä ja freesaa öljyssä hetkinen hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää joukkoon katkaravun pyrstöt ja jatka vielä paistamista. Purista joukkoon limemehua, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.

Viimeistele lisuke leikkaamalla joukkoon runsaasti kevätsipulin vartta ja persiljaa. Lusikoi joukkoon smetanaa ja kiehauta. Tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu ja lisää sille hieman öljyä. Paista siikafileitä ensin nahkapuoli alaspäin. Kun käännät fileet, lisää pannuun muutama nokare voita ja pari sitruunaviipaletta tai -lohkoa. Vältä paistamasta kalafileitä liikaa.

Nosta siika lautaselle ja lusikoi meheviä ravunpyrstöjä kalan päälle. Lisäkkeenä voit tarjota esimerkiksi muhevaa perunapyreetä.

Edellisen viikon viinivinkki

Ankkaa ja tähtianiksella tuunattua pyreetä samettiselle Pinot Noirelle

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2010

Punaviini San Antonio
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä