Viikon viinivinkki

Wolf Blass Yellow Label Riesling

39 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Viikon viinivinkiksi olen valinnut maukkaan valkoviinin Australian auringosta. Viinissä on mukavan avoin ja hieman kehittynyt, moniulotteinen tuoksu. Aromit tuovat mieleen limesitruunan, hunajan ja kukkapuketin. Tuoksua seuraa keskitäyteläinen, lähes kuiva maku. Siinä on tuoksun aromien lisäksi myös mineraalisuutta ja orastavaa petrolisuutta. Makuun tuo ryhtiä terhakka hapokkuus, joka kannattaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Maukas Wolf Blass on erinomainen yleisviini kala- ja äyriäisruokien seuraan. Tee viinin seuraksi esimerkiksi maukas salaatti, jonka kruunaat pariloidulla lohipihvillä. Leikkaa tätä varten lohifileestä melko pieniä kuutioita. Sekoita kulhossa lohipalojen joukkoon hienonnettua, kuullotettua sipulia ja kapriksia. Lisää joukkoon myös hyvin pieneksi kuutioitua varsiselleriä ja hieman hienonnettua katkarapua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nypi joukkoon myös hieman timjamin lehtiä. Muotoile massasta pyöreitä pihvejä. Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman öljyä ja nokare voita. Paista muotoilemasi pihvit pannulla. Sekoita erilaisia salaatteja ja mausta ne oliiviöljyllä ja pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa. Nostele salaattia lautaselle ja aseta lämmin lohipihvi päälle. Nauti maukkaan Wolf Blass Rieslingin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.