Viikon viinivinkki

Viña Maipo Sparkling Brut

53 / 2009 Aki Björklund2

Arvio

Vuoden viimeisen viikon vinkiksi olen valinnut chileläisen uutuuskuohuviinin, Viña Maipo Sparkling Brutin. Tuoksuteltaessa viiniä, voi siitä erottaa kypsän hedelmäistä, aromaattisen kukkaista ja hunajaista, avointa aromikkuutta. Suunmyötäinen maku on lähes kuiva ja seurailee aromeiltaan tuoksua. Näiden aromien lisäksi maussa on tuntuvaa makeaa mausteisuutta. Suutuntuma saa ryhdikkyyttä pehmeistä kuplista, jotka korostavat sitrusmaista hapokkuutta ja hentoa yrttisyyttä. Kokonaisuus jättää ryhdikkään jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Valikoimaan tulleen herkullisen kuohuviinin sekoitus on varsin erikoinen. Viinissä on yhdistetty chardonnay-, riesling- ja chenin blanc –lajikkeet. Viinin raikas olemus tekee siitä oivallisen aperitiivin ja seuralaisen uuden vuoden vastaanottajaisten pikkunaposteltavalle. Erityisesti suosittelisin sitä punalihaisista kaloista tai katkaravuista loihdutuille ruokahalun herättäjille. Valmista vaikkapa herkullinen suolapala graavilohesta. Asettele lohiviipaleelle halloumista leikattu juustotanko. Mausta se muutamalla tipalla hunajaa ja nosta päälle basilikanlehti tai –lehtiä. Kääri graavilohivipale tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta viipaleita ja nostele ne pikkuisten saaristolaisleipäpalojen päälle. Nauti raketteja odotellessa Viña Maipon kuplien kera! Maukasta Uutta Vuotta Kaikille!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.