Viikon viinivinkki

Taltarni Brut Taché

17 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tulevan vapun kunniaksi on tämänviikkoiseksi suositusviiniksi valittu herkullinen kuplajuoma Tasmanian saarelta Australiasta. Kuplien alta paljastuu hennon punertava, oikeammin lohenpunainen väri. Viinin tuoksu on varsin hillitty. Siinä on hentoa punertavien marjojen aromikkuutta ja kypsää omenaa. Tuoksua seuraa kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku jossa on myös tuoksun lupaamaa punasävytteistä marjaisuutta ja omenaa. Suutuntumaltaan viini on varsin täyteläinen. Kypsän marjainen olemus saa ryhtiä miellyttävistä kuplista ja hieman suuta supistavasta hapokkuudesta

Viinin seuraksi

Kuplivien juomien poksahdellessa iloisissa merkeissä on tarjolla myös jos jonkinlaista pikkupurtavaa. Erilaiset salaatit, leikkeleet, sillit ja muut kylmät kalaruoat, etikkaiset lisukkeet, juustot, naksut ja lastut täyttävät eväskorin ja piknik-peitteiden tarjonnan. Tällaiseen ruokavalikoimaan on varsin vaikea valita juomaa, joka soveltuisi mahdollisimman monen purtavan seuraan. Tällaisissa tilanteissa kannattaa suunnata katseet kuplivien juomien suuntaan. Hyvin kirjavan ja monien, viineille melko vaikeidenkin raaka-aineiden kanssa raikkailla kuplilla varustettu viini on varmin vaihtoehto. Hiilidioksidisuuden tuottamat kuplat tukevat viinin ryhdikkyyttä ja näin hankalatkaan raaka-aineet eivät kovin helposti viiniä nujerra. Ja vaikka ruokatarjontaa ei ajattelisikaan, niin kyllähän jokainen juhla on kuplansa ansainnut! Herkullista Wappua kaikille!

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.