Viikon viinivinkki

Szigetin punaisilla kuplilla kevätaurinkoon

11 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Keväisen auringon myötä viinisuositukseni on tällä viikolla herkullisen marjainen kuohuviini Itävallasta. Viinissä on tyylikäs ja punasävytteisen marjainen tuoksu. Siinä on kypsää vadelmaa, mansikkaa ja punaherukoita. Myös kuiva, mutta kypsän marjainen maku on tyylikäs. Tuoksun vivahteiden lisäksi siinä on reilusti kirsikkaisuutta sekä hennon paahteista ja mausteista aromia. Suutuntuma saa ryhdikkyyttä eloisan marjaisesta hapokkuudesta, jota tyylikäs kuplaisuus vielä tukee. Kokonaisuus jättää ryhdikkään, kypsään karpaloon ja puolukkaan vivahtavan jälkivaikutelman.

Tuore tonnikala nauttii juuresten seurasta

Suosittelen valmistamaan tämän viikon viinille kaveriksi selkeämakuisen kala-annoksen. Mikäli kaupan kalatiskiltä löytyy tuoretta tonnikalaa, hanki sitä. Toki tässä annoksessa toimivat myös muut punalihaiset, lohisukuiset kalat.

Mausta kalapala suolalla ja muutamalla sitruunatipalla. Valmista tämän jälkeen lisäke.

Kuori juuriselleriä ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja mausta suikaleet suolalla. Näin ne maustumisen lisäksi myös pehmenevät rakenteeltaan.

Kuori ja leikkaa sellerin tavoin mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi myös palsternakkaa, porkkanaa ja sipulia. Hienonna sekaan makusi mukaan valkosipulia.

Purista sellerisuikaleista ylimääräinen neste pois. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja freesaa siinä kaikki juuressuikaleet, kunnes ne hieman pehmenevät. Raasta joukkoon hieman granny smith -omenaa ja jatka freesaamista vielä hetkisen.

Lusikoi joukkoon mehevöittäjäksi ranskankermaa. Hauduta hetkinen. Purista joukkoon sitruunanmehua ja tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu tai halutessasi grilli. Paista tai grillaa tonnikalapihvi nopeasti. Vältä kypsentämästä liikaa ettei kala kuivu.

Nostele lautaselle mehevää juureshöystöä ja asettele päälle maukas tonnikala. Nauti Szigetin punertavien kuplien kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.