Viikon viinivinkki

Steinschaden Grüner Veltliner Riede Stein

40 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on itävaltalainen, reilun hedelmäinen valkoviini. Viinissä on avoin, voimakkaasti maaperän mineraalinen tuoksu. Siinä on myös mausteisuutta ja yrttisyyttä. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on lähes kuiva. Siinä on tuoksun makeaa mausteisuutta, hieman pippuriakin ja kypsää, lähes eksoottista hedelmäisyyttä. Tämä viinin kypsä hedelmäisyys kantaakin hyvin pitkään, kuivaan, kukkaisen mausteiseen ja tuntuvan mineraaliseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Aromikkaan, ryhdikkään ja hedelmäisen valkoviinin seuraan sopii monenlaiset ruoat punalihaisesta kalasta tai vaaleasta lihasta. Hanki esimerkiksi lohifile ja leikkaa se annospaloiksi. Raasta filepaloille limesitruunan kuorta, inkivääriä ja purista limestä vielä hieman mehua marinoimaan kalaa. Mausta kala suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja paista kalaa nahkapuoli alaspäin, kunnes kalan nahka saa kauniin värin ja se rapeutuu. Käännä kala, nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa. Valmista kalalle lisäkkeeksi mehevää sitruunarisottoa raastamalla myös risottoon hieman keltaista sitruunankuorta. Voit lisäksi maustaa sitä tuoreella timjamilla. Älä myöskään unohda lisätä lopuksi raastettua parmesan-juustoa. Kun pidät huolta, että risotto on hyvin mehevää, ei annos tarvitse mitään kastiketta.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.