viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Steinschaden Grüner Veltliner Riede Stein

40 / 2008 Aki Björklund2

Valkoviini Niederösterreich

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on itävaltalainen, reilun hedelmäinen valkoviini. Viinissä on avoin, voimakkaasti maaperän mineraalinen tuoksu. Siinä on myös mausteisuutta ja yrttisyyttä. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on lähes kuiva. Siinä on tuoksun makeaa mausteisuutta, hieman pippuriakin ja kypsää, lähes eksoottista hedelmäisyyttä. Tämä viinin kypsä hedelmäisyys kantaakin hyvin pitkään, kuivaan, kukkaisen mausteiseen ja tuntuvan mineraaliseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Aromikkaan, ryhdikkään ja hedelmäisen valkoviinin seuraan sopii monenlaiset ruoat punalihaisesta kalasta tai vaaleasta lihasta. Hanki esimerkiksi lohifile ja leikkaa se annospaloiksi. Raasta filepaloille limesitruunan kuorta, inkivääriä ja purista limestä vielä hieman mehua marinoimaan kalaa. Mausta kala suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja paista kalaa nahkapuoli alaspäin, kunnes kalan nahka saa kauniin värin ja se rapeutuu. Käännä kala, nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa. Valmista kalalle lisäkkeeksi mehevää sitruunarisottoa raastamalla myös risottoon hieman keltaista sitruunankuorta. Voit lisäksi maustaa sitä tuoreella timjamilla. Älä myöskään unohda lisätä lopuksi raastettua parmesan-juustoa. Kun pidät huolta, että risotto on hyvin mehevää, ei annos tarvitse mitään kastiketta.

Edellisen viikon viinivinkki

Alsace One

Alsace One 2009

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä