viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Raikas valkoviini paistetulle siialle ja porkkanalisukkeelle

30 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Paistettua siikaa ja risoton tapaan valmistettua porkkanalisukketta

Vivahteikkaan ja raikkaan valkoviinin seuraan suosittelen valmistamaan aina niin herkullista paistettua siikaa aromikkaan porkkanalisukkeen kera.

Aloita annoksen valmistus lisukkeestä. Kuori ja kuutioi porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna myös salottisipulia ja maun mukaan tuoretta inkivääriä.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuli-, porkkana- ja inkiväärikuutiot. Pyörittele hetki ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Anna kiehua pois. Lorauta joukkoon porkkanamehua ja mausta suolalla. Lisää porkkanamehua aina kun se on imeytynyt tai kiehunut pois. Kun porkkanat ovat ”al dente” –kypsiä, kaada mahdollinen ylimääräinen neste pois ja sekoita joukkoon hieman mascarponea. Tarkista maku.

Poista siikafileistä ruodot, leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla. Lorauta paistinpannulle pieni tilkka öljyä. Paista siikapaloja nahkapuoli alaspäin. Kun käännät kalapalat, lisää pannulle reilut nokareet voita ja muutama sitruunalohko tai -viipale. Lusikoi syntyvää voivaahtoa paistettavien siikapalojen päälle.

Laita lautaselle mehevää porkkanalisuketta ja nosta kalapalat talouspaperin kautta risoton päälle. Koristele tillinoksilla.

Steiningerin Rieslingiä lasiin ja herkkuhetki on valmis!

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä