viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Lohen, bataatin ja ryhdikkään Rieslingin raikas yhdistelmä

23 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Arvio

Maukas itävaltalainen, Riesling -lajikkeesta valmistettu valkoviini on tämän viikon viinivinkkini. Lasista huokuu avoin ja raikkaan hedelmäinen, kypsä tuoksu. Siinä on omenaa, päärynää ja mineraalisuutta. Tuoksua seuraava kuiva maku on hyvin hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi viinistä voi aistia tuntuvaa sitrushedelmäisyyttä. Suutuntuma saa ryhtiä napakasta hapokkuudesta ja tuoksunkin lupaamasta mineraalisuudesta. Napakka kokonaisuus nostaa mukavasti jälkivaikutelmassa veden kielelle.

Aromikkaan viinin tasavertaiseksi ruokakumppaniksi valmistuu mehevän täyteläinen salaatti

Steininger Riesling -viinille voisi suositella epäröimättä monenlaisia kala- ja äyriäisruokia. Tällä kertaa ruokasuositukseni on kuitenkin maukkaan täyteläinen salaatti.

Keitä salaattia varten kokonaisia bataatteja aldente-kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi ne reilun kokoisiksi paloiksi. Nostele bataatit kulhoon. Ripottele bataattikuutioille vadelmaviinietikkaa, suolaa ja rouhaise myllystä hieman mustapippuria.

Revi toiseen kulhoon rucolaa ja mausta ne oliiviöljyllä ja muutamalla tipalla balsamiviinietikkaa.

Lisää rucolakulhoon kuutioitua fetajuustoa, pilkottua paprikaa ja kuivalla pannulla paahdettuja cashew-pähkinöitä.

Nostele lautasille tätä salaattipohjaa ja lisää päälle maustetut bataattikuutiot. Viimeistele salaatti nostelemalla päälle suikaloitua kylmäsavustettua lohta.

Kaada viileää Steininger Riesling -viiniä lasiin ja nauti aromikkaan salaatin seurana.

Edellisen viikon viinivinkki

Alkuruoan vuohenjuusto nauttii kuplivan Sauvignon Blancin seurasta

Saint Clair Vicar's Choice 2011

Kuohuviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä