Arvio
Tämän viikon viinisuositus on mehevän mausteinen valkoviini Uudesta-Seelannista. Viinissä on intensiivinen, avoin ja makea, mausteisen rusinainen tuoksu. Tuoksua seuraava maku on puolikuiva ja sekin intensiivisen aromikas. Tuoksun aromien lisäksi mausta voi aistia kukkaisuutta, hunajaa, makeita mausteita ja lähes hillottua persikkaa ja inkivääriä. Runsas suutuntuma saa ryhtiä sitrusmaisesta hapokkuudesta. Intensiivinen kokonaisuus jättää tasaisen, pitkään maistuvan, mausteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Mausteisen runsas ja intensiivinen valkoviini sopii vaalean lihan seuraan. Valmista Spy Valley Gewürztraminerille ruokaseuralainen esimerkiksi broilerin rintafileestä. Nuiji rintafilettä kelmun alla hieman litteämmäksi. Leikkaa fileen sivuun niin iso tasku kuin pystyt. Laita kahden Emmental-juustoviipaleen väliin viipale kinkkua ja laita tämä juusto-kinkkutäyte fileeseen leikkaamaasi taskuun. Halutessasi voit sulkea taskun suun hammastikulla. Tee tämän jälkeen täytetylle fileelle täysleivitys. Pyörittele file vehnäjauhoissa, sen jälkeen rikkivatkatussa kananmunassa ja viimeistele leivitys pyörittämällä broisku korppujauhoissa. Kuumenna pannulla öljyä ja nokare voita. Paista fileeseen kaunis pintaväri pannulla ja siirrä kypsymään 160 asteiseen uuniin. Tarjoa lisäkkeenä salaattia ja halutessasi vaikkapa mehevää, kermalla viimeisteltyä pastaa. Spy Valleyn Gewürztramineria lasiin ja nauttimaan!