viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vuoden luomuvalkoinen samettiselle keitolle

7 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rheinhessen

Kermainen palsternakkakeitto viimeistellään aromikkaalla lohipastramilla

Suosittelisin viinille kermaista palsternakkakeittoa lohipastramin kera. Aloita valmistamalla pastrami. Irrota lohifileestä ruodot ja nahka. Poista myös nahan ja lihan välissä ollut harmaa rasva. Leikkaa puhdistetusta lohifileestä pituussuuntaan 2-3 cm paksuisia ”pötköjä”. Mausta filetangot tasaisesti suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Kääri kalatangot tiukasti tuorekelmun sisään jokainen erikseen ja anna maustua jääkaapissa noin 2-3 tuntia. Poista kelmut ja paahda nopeasti kuumalla pannulla kalapötköihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kääri kalat uudelleen tuorekelmuun ja nosta kylmään.

Valmista palsternakkakeitto. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää joukkoon tilkka valkoviiniä, punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri peittyvät. Mausta suolalla ja lisää muutama maustepippuri. Varo laittamasta liikaa, sillä maustepippurissa on hyvin voimakas maku. Hauduta sipulit ja palsternakat kypsiksi, poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa saadaksesi keittoon haluamasi paksuuden. Ota lohipötköt kylmästä ja poista kelmut. Leikkaa pötköt 2-3 sentin paloiksi ja lämmitä niitä hetkinen uunissa. Nosta lämmennyt lohipastramin palanen tai palaset keittolautaselle ja kaada kuumaa keittoa ympärille. Koristele annos silputulla ruohosipulilla ja nauti vuoden valkoisen luomuviinin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Eksoottista hedelmää mausteisen keiton kylkeen

Sartori Marani Appassimento 2015

Valkoviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä