Viikon viinivinkki

Viognierin eksoottisuutta ja kesäistä kukkaketoa

26 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Argentiinalaisessa, Viognier-lajikkeesta valmistetussa valkoviinissä on runsas, eksoottisen hedelmäinen ja aurinkoista tropiikkia aromeiltaan muistuttava tuoksu. Runsaan hedelmäinen, suutuntumaltaan pehmeä maku on kuiva. Tuoksun eksoottisuus seuraa tarkasti makuun. Viiniä sävyttävät lisäksi kukkaiset ja persikan kiveä muistuttavat vivahteet. Kokonaisuus ryhdittyy eloisan hapokkuuden ansiosta jättäen tasaisen jälkivaikutelman.

Kesäisen annoksen ahven saa ylleen sinappihunnun

Kesäisen hedelmäinen valkoviini on hyvin monikäyttöinen kala- ja äyriäisruokien seurassa.

Kokeile tällä kertaa Viognier-viinin seuraan meheviä, sinappiaromisia ahvenfileitä. Aloita kuitenkin lisäkkeen valmistamisella. Voit toki tarjota ahvenille mitä tahansa lempilisuketta, mutta suosittelisin kokeilemaan seuraavaa maukasta herkkua uuden sadon perunoista.

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan voita, sitruunanmehua, hieman raastettua sitruunankuorta ja suolaa. Murskaa perunoita kevyesti haarukalla ja sekoita. Tarkista maku.

Kastikkeeksi voit valmistaa yksikertaisen, hienonnetulla tillillä, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla maustetun kermaviilikastikkeen.
Puhdista ahvenfileet ja poista kylkiruodot v-leikkauksella. Kuivaa fileet käsipaperilla ja mausta suolalla.

Sekoita tasaiseksi keskenään kaupasta saatavaa makeaa Kotisinappia ja rypsiöljyä. Pyörittele ahvenfileet sinappi-öljyseoksessa ja sen jälkeen huolellisesti korppujauhoissa.

Paista paneroidut ahvenfileet pannulla kauniin kullanruskeiksi ja purista lopuksi rapealle paistopinnalle muutama tippa sitruunamehua.

Nosta lautaselle krossattua perunaa, asettele rapeat ahvenfileet päälle ja viimeistele kesäinen annos kermaviilikastikkeella.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.