viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kremstalin ryhdikäs Grüner Veltliner

40 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Sitrus-piparjuurikastike viimeistelee mehevän lohen

Ainekset

600 g lohifileetä
2 kpl sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa sokeri mukaan. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes. Lisää oliiviöljy ja kaprikset, mutta älä keitä. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.

Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä. Pane fileet lautasille, raasta päälle vielä piparjuurta ja valuta pinnalle kastiketta.

Edellisen viikon viinivinkki

Antiche Terren mehukas punkku pihville

Antiche Terre Solo Passione Rosso 2015

Punaviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä