Sitrus-piparjuurikastike viimeistelee mehevän lohen
Ainekset
600 g lohifileetä
2 kpl sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa sokeri mukaan. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes. Lisää oliiviöljy ja kaprikset, mutta älä keitä. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.
Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä. Pane fileet lautasille, raasta päälle vielä piparjuurta ja valuta pinnalle kastiketta.