Arvio
Vapun lähestyessä kuohuviinisuosituksia sataa joka puolelta, eikä viinivinkkinikään tee tässä poikkeusta. Tässä Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistetussa kuohujuomassa on avoin ja aromikas tuoksu, joka tuo mieleen herukkapensaan, karviaiset ja raparperin. Kuiva maku on tuoksua myötäilevän aromikas. Siinä on tuoksun aromien lisäksi myös sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Terhakkaat kuplat korostavat maun hapokkuutta ja kantavat makua yrttiseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa myös veden kielelle.
Sitruunaisia vivahteita siian seuraan
Tämä maukas kuohuviini maistuu vapun moninaisten makujen kanssa, mutta annan sinulle mielelläni täsmäsuosituksen herkullisen kala-annoksen kautta.
Hanki siikafileitä, puhdista ne ruodoista ja mausta suolalla.
Valmista tämän jälkeen lisäkkeet. Aloita anjovis- ja kaprisvivahteisen perunalisukkeen teolla. Kiehauta kermassa muutama anjovisfile ja maun mukaan kapriksia. Kuori ja kuutioi kiinteää perunaa. Hienonna myös salottisipulia.
Kuullota nokareessa voita sipuli ja lisää perunakuutiot joukkoon. Siivilöi päälle ”makukermaa” ja hauduta, kunnes perunat kypsyvät ja kerma paksuuntuu. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehua ja tarkista maku.
Leikkaa haluamastasi vaaleasta leivästä pieniä kuutioita. Lorauta paistinpannulle reilusti öljyä, lisää leipäkuutiot joukkoon ja paahda rapeiksi. Nosta rapeat leipäkuutiot kulhoon ja lisää joukkoon revittyä rucolaa ja pikkuriikkisen verran raastettua sitruunankuorta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna paistinpannu uudestaan ja paista siikafileiden nahkapuoli rapeaksi pienessä tilkassa öljyä. Käänä fileet pannulla, lisää hieman voita ja lusikoi syntyvää vaahtoa kalojen päälle.
Nostele lautaselle kermamuhennettua perunaa, asettele kalafilee päälle nahkapuoli ylöspäin ja viimeistele annos ripottelemalla sille leipä-rucolalisuketta.
Poksauta pullo Saint Clair Vicar’s Choicea ja nauti Wapusta!