viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Portugalilainen punaviiniherkku pääsiäislampaalle

13 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Portugali

Ylikypsä lampaanjalka on helppo ruoka, joka kypsyy itsekseen uunissa. Lisukkeet voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

4 annosta
munaton
40 min + 3 tuntia uunissa
*
3 kokonaista valkosipulia
1/2 dl rypsiöljyä
1 lampaanjalka (n. 1,5 kg)
suolaa
2 oksaa rakuunaa
*
Kastike:
1/2 dl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
3 dl demi glace -kastikepohjaa
2 rkl paahdettua valkosipulitahnaa
2 oksaa rakuunaa hienonnettuna
suolaa
*
Kaalitsatsiki:
4 dl turkkilaista jogurttia
200 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1/2 dl minttua hienonnettuna
1/2 dl korianteria hienonnettuna
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
2 sitruunaa
8 pitaleipää (kaupasta tai itse tehtyä)

Valmistusohje

1. Laita valkosipulit uunivuokaan, lorauta päälle 1–2 ruokalusikallista öljyä. Pyörittele öljy sipuleihin ja paahda 180-asteisessa uunissa täysin pehmeiksi.
2. Leikkaa paahtuneet valkosipulit puoliksi ja kaavi valkosipulinkynnet ulos kuoresta. Soseuta kynnet haarukalla.
3. Hiero lampaanjalkaan 2 rkl öljyä ja mausta suolalla. Levitä pintaan soseutettua valkosipulia ja hienonnettua rakuunaa. Säästä 2 rkl valkosipulitahnasta kastikkeeseen.
4. Paista lammasta 150-asteisessa uunissa 3 tuntia, kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa.
5. Lampaan kypsyessä valmista tsatsiki. Valuta jogurtista ylimääräinen neste siivilässä.
6. Hienonna lehtikaalit ja paista paistinpannulla tilkassa öljyä.
7. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista sitruunasta mehut. Hienonna yrtit.
8. Yhdistä jogurttiin lehtikaalit, valkosipulit, sitruunamehu, yrtit, ja mausteet. Anna maustua hetki jääkaapissa.
9. Leikkaa sitruunat puoliksi ja grillaa tummaksi uunissa tai grillissä.
10. Valmista kastike. Kuumenna hunaja kattilassa, lisää etikka ja anna kiehahtaa voimakkaasti.
11. Lisää kastikepohja sekä valkosipulitahna. Keitä viitisen minuuttia.
12. Lisää lopuksi hienonnetut rakuunat ja suolaa.
13. Kaada kastike kypsän lampaanjalan päälle.
14. Tarjoa jaettavana ruokana. Jokainen saa täyttää pitaleivän mielensä mukaan lihalla, tsatsikilla ja grillatulla sitruunalla.

Vinkki: Tee pitaleivät itse, katso ohje täältä.

Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Janic Leino

Edellisen viikon viinivinkki

Lämminhenkinen ripasso munakoiso-tomaattirigatonille

Armigero Valpolicella Ripasso 2015

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä