Viikon viinivinkki

Rotarin punertavia kuplia blinille

10 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Mehevä blini piparjuurella maustetun poronpaistin kera

Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!

Tämän viinin seuraan voit valmistaa lisukkeen vaikkapa savustetusta poronpaistista. Hanki kaupasta valmiita paistiviipaleita ja leikkaa ne edelleen hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi pieniksi myös pikkuruisia cocktail-maustekurkkuja. Sekoita kulhossa.

Raasta joukkoon maun mukaan tuoretta piparjuurta. Ole piparjuuren kanssa kuitenkin varovainen, sillä se on runsaasti käytettynä viinille hyvin haastava. Piparjuuren tulee antaa lisukkeeseen vain pientä vivahdetta.

Lisää kulhoon maustamatonta tuorejuustoa. Hienonna joukkoon hieman tuoretta timjamia. Rouhaise mausteeksi vielä mustapippuria ja tarkista maku.

Anna vetäytyä makujen tasaantumiseksi. Tarjoile mehevän blinin, hyvin pieneksi kuutioidun punasipulin ja eloisan ryhdikkään Rotarin kera.

Blinitaikinan reseptin löydät täältä

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.