Meetvursti ja sinappi viimeistelevät possuannoksen
Tämän viikon muhevan punaviinin seuraan suosittelisin valmistamaan mehevän possuannoksen.
Hanki possun sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Leikkaa file kyljestä auki pituussuuntaan. Mausta liha suolalla. Valmista täytteeksi meetwurstitahna. Aloita sen valmistus sekoittamalla kulhossa pieniksi kuutioiksi leikattua meetwurstia, pilkottua aurinkokuivattua tomaattia, kaprista ja hienonnettua tuoretta timjamia. Sekoita joukkoon “sidonta-aineeksi” pippurituorejuustoa. Lusikoi täytettä fileen sisään ja sulje filepötkö hammastikuilla tai sidontalangalla.
Ota kuumalla pannulla kaunis väri fileeseen ja kypsennä loppuun uunissa. Nosta valmis file uunista ja anna vetäytyä esim. folion sisällä hetkinen ennen leikkaamista.
Valmista helppo kastike lorauttamalla paistinpannulle tilkka kermaa ja lihalientä (esimerkiksi liemitiivisteestä). Sekoita ja kiehuttele hetken kastikkeeksi. Valmista aromikkaalle fileelle lisukkeeksi vaikkapa kokojyväsinapilla maustettua perunamuusia. Lisää perunamuusiin käytettävään maitoon sinappia ja sekoita hyvin. Lisää maito soseutettuun perunaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Nauti portugalilaisen Espigan kera.