Viikon viinivinkki

Plan B Riesling ja aasialaiset kalapullat

21.03.2019 Antti

Viikon viinivinkki on viehkeän makea Plan B Riesling, joka taittaa herkullisesti kalapullien mausteisuutta. Katso Viikon viinivinkki ja resepti!

Plan B Riesling 2017

588837, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Frankland River / Länsi-Australia, Australia
Plan B Wines
Riesling
15,29 € (0,75 l)

Arvio: Puhdaspiirteinen rehevä tuoksu on kukkainen, muistuttaen myös kypsiä sitrushedelmiä, kuten greippiä ja sitruunoita. Puolikuiva, kevyehkö maku on pirteän hapokas ja raikas. Aromeiltaan se seuraa sitruksista ja kukkaista tuoksua. Siitä voi erottaa myös persikkaa, päärynöitä ja vihreitä omenoita muistuttavia piirteitä. Kokonaisuus jättää tasaisen ja mehukkaan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio kokonaisuudessaan

Mausteiset kalapullat viimeistellään yrteillä, limetillä ja inkiväärillä

Viikon viinivinkin seuraan suosittelisin valmistamaan Taina Salovaaran reseptin mukaisia aasialaisia kalapullia.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton
30 minuuttia
*
400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)
1/2–1 punainen chili
2 tl inkivääriä raatettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
*
Lisäksi:
6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä

Valmistusohje

  1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
  3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
  4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa