viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alsacen aromikkuutta kinkku-juustokääröille

23 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Aromaattinen juustoherkku alkupalaksi tai noutopöytään

Tämä herkullinen viini maistuu mukavasti aromikkaan, italialaishenkisen alkupalan kanssa.

Aloita keittämällä balsamietikasta, sokerista ja muutamasta timjaminoksasta tiivismakuinen siirappi. Hanki kaupasta kokonaisia mozzarella -juustoja. Valuta juusto hyvin. Asettele juustolle muutama salvian lehti ja kääri pallukka parmankinkkuviipaleisiin. Pyri saamaan juusto täysin kinkkuviipaleiden peittoon. Kuumenna grilli ja grillaile parmankinkku-juustokääröt varovasti käännellen niin, etteivät kääröt avaudu. Juuston ei tarvitse täysin kuumentua sisältä, riittää kun kääröt hieman lämpenevät. Grillaa samalla kokonaisia herkkusieniä. Leikkaa sienet grillauksen jälkeen puoliksi, nostele puolikkaat kulhoon ja mausta ne pippurilla, ripauksella suolaa, muutamalla tipalla sherryviinietikkaa ja tuoreella timjamilla.

Nostele mozzarella-kääröt tarjoiluvadille ja koristele lusikoimalla hieman siirappia raidoiksi kääröille. Asettele puolikkaat sienet ympärille. Voit tarjota tämän herkun myös huoneenlämpöisenä.

Mikäli tarjoat kääröt alkuruokana, valmista salaattipohja suosikkisalaateistasi repimällä ne kulhoon ja sekoittamalla joukkoon pikku tilkka balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Nostele salaattia lautaselle, aseta käärö päälle, lisää annokseen sieniä ja viimeistele balsamisiirappiraidoilla.

Nauti eksoottisen Pfaffin Pinot Gris’n kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Eksoottinen ja mausteinen Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2016

Valkoviini Coastal Region
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä