Arvio
Sauvignon Blanc -lajikkeesta, Elginin alueella Etelä-Afrikassa valmistetussa valkoviinissä on kypsän hedelmäinen ja varsin leveäarominen tuoksu. Siinä on kypsää karviaista, raparperia ja punaista omenaa. Kuiva maku on reilun hedelmäinen ja tuoksun aromien lisäksi siinä on yrttistä mausteisuutta, sitrushedelmiä ja jopa öljyistä vivahdetta. Tiivis hapokkuus tekee suutuntumasta ryhdikkään ja kantaa makua hieman suuta supistavaan, kukkaiseenkin jälkivaikutelmaan.
Grillatut jättikatkaravun pyrstöt tarjoillaan kukkakaalipyreen ja parmankinkulla maustetun, lämpimän kukkakaalisalaatin kera
Tämän maukkaan viinin seuraan suosittelen tällä viikolla valmistamaan todella helpon ja takuumaukkaan annoksen, joka toimii vaikka alkuruokana.
Irrota kukkakaalin nuput pieniksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kantaosa paloiksi. Kuullota kattilassa pienessä määrässä voita hienonnettua salottisipulia ja kantaosasta leikkaamiasi paloja. Mausta suolalla. Hauduta sipuli ja kukkakaalipalaset kypsäksi täysmaidossa tai kahvikermassa. Soseuta sipulit ja kukkakaali blenderissä voin kanssa tasaiseksi pyreeksi. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Kuumenna kattilassa pieni tilkka voita ja lisää sinne hienonnettua salottisipulia, suikaloitua parmankinkkua ja irrottamasi kukkakaalinuput. Mausta suolalla ja kuullottele, kunnes kukkakaali on kypsynyt ”al dente” -kypsyyteen. Lisää joukkoon muutama tippa omenaviinietikkaa ja purista hieman sitruunanmehua. Anna höyrystyä pois. Viimeistele sekoittamalla joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia.
Grillaa jättikatkaravun pyrstöjä nopeasti kuumassa grillissä.
Nosta lautaselle kukkakaali-sipulipyreetä ja painele se renkaaksi. Lusikoi lämmintä kukkakaali-kinkku-ruohosipulisalaattia renkaan keskelle ja asettele jättikatkaravun pyrstöt päälle. Viimeistele asettelemalla annokseen muutama lyhyt ruohosipulin oksa.
Tarjoile aromikkaan Pecan Streamin kera ja nauti.