Viikon viinivinkki

Makea herkku Etelä-Afrikasta

43 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Syksyinen uuniomena viimeistellään Daim-suklaalla ja suolapähkinöillä

Omenasesongin kunniaksi suosittelen valmistamaan tälle intensiivisen makealle viinille helposti valmistuvaa uuniomenajälkkäriä.

Poista kuoripäällisistä omenoista siemenkodat esimerkiksi omenaporalla. Sekoita keskenään huoneenlämpöistä voita, fariinisokeria ja hienonna joukkoon reilusti Daim-suklaata. Mausta ripauksella kanelia. Täytä omenat valmistamallasi seoksella.

Nosta täytetyt omenat voilla voideltuun uunivuokaan. Kypsennä noin 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes omenat ovat kypsyneet. Anna omenoiden hieman jäähtyä.

Paahda kuivalla pannulla suolapähkinöitä hetkisen aikaa. Lusikoi lautaselle vaniljakastiketta, nosta uuniomena keskelle ja viimeistele annos paahdetuilla suolapähkinöillä. Nauti suuntäyttävän Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest -viinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.