viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Valkoista riojaa possunposkille

37 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rioja

Supermurea possunposki viimeistellään grillin lämmössä

Mehevästä ja edullisesta possunposkesta valmistuu tälle viinille maukas seuralainen.

Poista possunposkista ylimääräiset kalvot. Laita posket uunivuokaan, lisää muutama murskattu valkosipuli, lohkottua sipulia, paloiteltua porkkanaa, muutama laakerinlehti, mustapippuria ja suolaa. Lorauta lihoille reilusti puolikuivaa valkoviiniä ja lisää vettä kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät.

Nosta vuoka 100 asteiseen uuniin ja anna hautua yön yli. Jäähdytä liemessä.

Aloita toisen lisukkeen, eli coleslaw -salaatin valmistus myös edellisenä päivänä. Suikaloi salaattia varten kaali mahdollisimman ohueksi. Raasta karkealla terällä joukkoon porkkanaa ja hieman omenaa. Sekoita kulhossa. Valmista kastike sekoittamalla yhtä paljon majoneesia ja ranskankermaa. Mausta kastike omenaviinietikalla, vahvalla sinapilla sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita kastike kaalin, porkkanan ja omenan joukkoon. Anna maustua seuraavaan päivään.

Valmista toiseksi lisäkkeeksi timjamilla maustettu kermamuhennettu peruna. Tämän voit tehdä seuraavana päivänä. Leikkaa sipulia ja hieman valkosipulia pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös perunaa haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna lisäksi myös tuoretta timjamia. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tai padassa reilu nokare voita ja kuullota siinä sipulit ja perunat. Lisää joukkoon timjami ja kermaa niin että perunat ja sipulit peittyvät. Rouhaise kattilaan mustapippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kerma sakenee ja perunat kypsyvät. Lisää kermaa tarvittaessa.

Lämmitä ja ota possunposkiin paahteisen aromikas pinta varovasti grillissä.

Nostele lautaselle kermamuhennettua perunaa ja nosta murea liha varovasti annokseen. Viimeistele maukkaan aromikkaalla coleslaw-salaatilla.

Nauti haarukoitavan pehmeästä possunposkiannoksesta ja Mugan valkoisesta riojalaisesta.

Edellisen viikon viinivinkki

Raikas Riesling sinappiselle ahvenelle

Wolf Blass Yellow Label Riesling 2015

Valkoviini Etelä-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä