Viikon viinivinkki

Lugana San Benedetto

24 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon valinta on italialaisen laatutuottaja Zenaton valkoinen Lugana San Benedetto Italiasta. Viini on valmistettu trebbiano –lajikkeesta. Viinissä on runsas, hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu. Siinä on papaijaa, mangoa ja muita eksoottisia vivahteita. Tuoksua seuraava maku on sekin suuntäyttävän runsas ja kypsän hedelmäinen. Siinä on tuoksun lupaamien aromien lisäksi myös kermaisuutta ja pähkinää. Reilu maku saa ryhtiä mausteisesta hapokkuudesta ja kokonaisuus jättää pitkän, tasaisen harmonisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Hedelmäisen tasapainoinen valkoviini sopii kesäisten, yksinkertaisten maukkaiden makujen kanssa. Kokeile sitä vaikkapa maukkaan kalanyytin kera. Hanki kalastamalla tai kaupan kalatiskistä vaaleaa kalaa, kuten kuhaa tai siikaa. Poista fileistä ruodot ja leikkaa ne sopiviksi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Freesaa wokissa sipulia, punaista paprikaa, viipaloituja mustia oliiveja, suikaloitua fenkolia ja halkaistuja herkkusieniä. Tarkista maku. Asettele kalasta leikatut annospalat voipaperinyytteihin, nostele päälle wokattuja vihanneksia ja lusikoi koko komeudelle smetanaa. Sulje voipaperi ja kääräise nyytti folion sisään. Kypsennä uunissa. Tarjoa maukkaiden uuden sadon perunoiden ja San Benedetton kera.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.