Arvio
Tämän viikon viinivinkiksi olen valinnut raikkaan kuohuvan Australian auringon alta. Lindemansin Cawarrassa on kypsän hedelmäinen, puhdaspiirteinen tuoksu. Siinä on omenaa, päärynää ja myös eksoottisten hedelmien vivahteita. Maku on lähes kuiva ja miellyttävän hedelmäinen. Aromeiltaan se seuraa tuoksua ja siinä on lisäksi herukkaisia ja sitrusmaisia vivahteita. Miellyttävät kuplat korostavat viinin pirteyttä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää hennon kukkaisen, raikkaan jälkivaikutelman.
Ranskankermalla sidottu katkarapusalaatti viimeistelee mehevän blinin
Alkuvuosi on bliniherkuttelun aikaa. Tämänkertainen suositusviinini antaa mukavaa seuraa perinteisille blinilisukkeillekin, mutta vaihtoehtoisesti voit valmistaa pannulla paistetun blinin seuraan mehevän katkarapusalaatin.
Aloita sulattamalla ja mahdollisesti kuorimalla katkaravut. Keitä kananmunia, jäähdytä ja kuori ne. Hienonna hieman sitruunaruohoa, sekä valko- ja salottisipulia. Nosta sulaneet katkaravut kulhoon ja lisää myös hienonnetut sitruunaruohot ja sipulit. Sekoita joukkoon haarukalla murskatut kananmunat, sekä pieneksi kuutioitua avokadoa ja punaista paprikaa.
Purista joukkoon hieman sitruunanmehua ja rouhaise lisukkeelle mustapippuria. Lisää salaatin sitojaksi ranskankermaa. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele blinilisuke hienontamalla joukkoon runsaasti ruohosipulia!
Paista pannulla mehevät blinit, nosta lautasille ja lusikoi reilusti täyteläistä katkaraputäytettä päälle. Korkkaa kiehtovan aromikas Cawarra Brut ja nauti!