Viikon viinivinkki

Makeaa itävaltalaista suklaajälkkärille

12 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Suuntäyttävän samettista ganachea aprikoosiaromia tulvivan viinin seuraan

Ainekset

Noin 10 kpl
gluteeniton, munaton
20 min + 12 h jähmettymiseen ja tekeytymiseen
*
170 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
1 1/4 dl (125 g) vispikermaa (35 % rasvaa)
25 g glukoosisiirappia
40 g voita
*
Koristeluun:
sokeroitua inkivääriä (säilyke)
marenkia
merisuolahiutaleita
*
Lisäksi
10 keksikuppia (tartaletti) tai snapsilasia

Valmistusohje

1. Mittaa suklaa kulhoon.
2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi, vältä liiallista vatkaamista, jotta seokseen ei pääse ilmakuplia.
4. Kun suklaa on kädenlämpöistä (alle 40 astetta). Lisää joukkoon kuutioitu viileä voi.
5. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos keksikuppeihin tai snapsilaseihin.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Anna suklaan lämmetä vajaa tunti huoneenlämmössä ennen nauttimista.
8. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi inkiväärisuikaleilla, marengilla tai suolahiutaleilla.

Vinkki:
Suklaiset suupalat voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.