Makeaa itävaltalaista suklaajälkkärille

Viinivinkki 12/2017

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2015

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2015
Luonteikas viini

007922, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Prädikatswein / Burgenland, Itävalta
Lenz Moser
Bouvier, Chardonnay, Muskat Ottonell, Neuburger, Welschriesling
17,95 € (0,375 l)

Erittäin makea, tyylikäs ja laadukas valkoviini on suuntäyttävä, aprikoosinen nektari, joka toimii myös sellaisenaan aterian jälkiruokana.

Arvio: Intensiivinen puhdaspiirteinen tuoksu muistuttaa kuivattuja aprikooseja, appelsiinin kuoria marmeladissa sekä hunajaa. Erittäin makea maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on raskasliikkeinen ja öljyisen paksu; varsinainen nektari. Tuoksun aromien lisäksi viinistä voi löytää muun muassa mandariinin, hillotun ananaksen sekä vaniljan herkullisia aromeja. Makeudestaan huolimatta kokonaisuus on pirteä ja raikas, jättäen erittäin pitkään suussa viipyvän moniulotteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Sellaisenaan aterian jälkiruoaksi tai suolaisten juustojen seuraksi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Löytö
Valmis juotavaksi

Suuntäyttävän samettista ganachea aprikoosiaromia tulvivan viinin seuraan

Ainekset

Noin 10 kpl
gluteeniton, munaton
20 min + 12 h jähmettymiseen ja tekeytymiseen
*
170 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
1 1/4 dl (125 g) vispikermaa (35 % rasvaa)
25 g glukoosisiirappia
40 g voita
*
Koristeluun:
sokeroitua inkivääriä (säilyke)
marenkia
merisuolahiutaleita
*
Lisäksi
10 keksikuppia (tartaletti) tai snapsilasia

Valmistusohje

1. Mittaa suklaa kulhoon.
2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi, vältä liiallista vatkaamista, jotta seokseen ei pääse ilmakuplia.
4. Kun suklaa on kädenlämpöistä (alle 40 astetta). Lisää joukkoon kuutioitu viileä voi.
5. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos keksikuppeihin tai snapsilaseihin.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Anna suklaan lämmetä vajaa tunti huoneenlämmössä ennen nauttimista.
8. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi inkiväärisuikaleilla, marengilla tai suolahiutaleilla.

Vinkki:
Suklaiset suupalat voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä