Arvio
Lokakuun ensimmäisessä vinkissäni suosittelen argentiinalaista La Celia Pinot Noir Reserva –punaviiniä. Viinissä on kypsän marjainen, lämminhenkinen ja makeahko tuoksu. Siitä voi erottaa muun muassa paahteisia ja savuisiakin piirteitä. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan kypsän marjaista tuoksua. Kirsikan, herukan ja yrttisyyden lisäksi maussa on multaisia ja tummasävytteisiä piirteitä. Suutuntuma on pehmeä vaikka viiniä ryhdittääkin leveän pehmeä hedelmähapokkuus, joka nostaa veden kielelle. Tyylikäs ja miellyttävä jälkivaikutelma lämmittää suuta.
Viinin seuraksi
Ruokasuositukseksi La Celian Pinotin kylkeen ehdottaisin maukasta, viinissä haudutettua broileria. Leikkaa rintafile esimerkiksi kolmeen reilunkokoiseen palaan. Mausta palat kuivatulla rakuunalla, basilikalla ja chilijauheella. Jauhota ne tämän jälkeen vehnäjauhoissa. Suikaloi savustettua possunkylkeä ja ruskista pannulla rapeaksi. Lisää halkaistuja herkkusieniä ja jatka paistamista. Nostele possunkylkisuikaleet ja sienet pois pannulta. Ruskista pannulle jääneessä rasvassa jauhotetut broilerin rintapalat. Kuori ja halkaise pieniä salottisipuleita ja lisää ne pannulle paistumaan. Voit käyttää myös valkosipulia. Lisää lopuksi pannulle vielä hieman tomaattipyrettä. Nostele lihapalat ja sipulit pataan, lisää myös muutamia hillosipuleita. Huuhtele pannu punaviinillä ja kumoa maukas liemi broilerin jatkoksi. Lisää viiniä sen verran että raaka-aineet peittyvät. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kypsyttele kannen alla noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi rapeat possunkylkisuikaleet, sekä sienet ja hauduttele vielä varttitunnin ajan. Viimeistele pata hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitetyn riisin ja maukkaan La Celian Pinot Noiren kera.