Viikon viinivinkki

Itävaltalainen pinot blanc ja kesäinen savulohisalaatti

27 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Pariloidut kylmäsavulohiviipaleet salaattipedillä ja parmesanmajoneesilla

Kesäinen salaatti on helppo valmistaa ja on taatusti maistuvaa herkkua. Aloita valmistaminen uunissa paahdetuista bataattikuutioista. Kuori bataatit ja leikkaa ne kuutoiksi. Laita bataatit uunipellille leivinpaperille ja ripottele päälle hieman öljyä ja suolaa. Paahda 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Nosta jäähtymään. Paahda seuraavaksi uunissa hieman cashewpähkinöitä kunnes ne saavat hieman väriä. Valmista tämän jälkeen annokselle parmesanmajoneesi. Sekoita joko valmiiseen tai itse valmistettuun majoneesiin reilusti hienoksi raastettua parmesaania, lorauta joukkoon hieman appelsiinimehua ja pikku puristus tuoretta sitruunanmehua.

Hanki kaupasta aromikkaita salaatteja ja sekoita ne kulhossa. Laita salaattipohjaa lautaselle, nostele jäähtyneitä bataattikuutioita ja cashewpähkinöitä salaatille. Pariloi kuivalla pannulla kylmäsavulohiviipaleita ja nosta annokseen. Viimeistele herkku lusikoimalla päälle parmesanmajoneesia ja ripottele lopuksi koko komeudelle kaupasta saatavaa salaattisiemen-sekoitusta.

Nauti Kracherin Pinot Blancin ja kesäisen mielen kera!

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.