Viikon viinivinkki

Luomu-silvaner kanttarellirisotolle

35 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Keltainen metsänherkku antaa hienostuneen maun suuntäyttävälle risotolle

Tämä herkullinen silvaner-viini on monikäyttöinen seuralainen kala- ja äyriäisruokien seuraan. Siitä saa erinomaisen kumppanin myös kanttarellirisoton kyytipojaksi.

Hienonna timjamia ja salottisipulia sekä puhdista ja mahdollisesti paloittele kantarellit. Kuullota öljyssä salottisipuli ja risottoriisi. Kun riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi, lisää joukkoon pilkotut sienet. Jatka kuullottamista kunnes sienistä on ylimääräinen neste haihtunut. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita. Aloita lämpimän liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää kana-, kasvis- tai jopa lihalientä. Lisää nestettä vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Ja muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon hienonnettu timjami, mustapippuria ja tuntuvasti parmesanjuustoraastetta. Tarkista maku ja lisää halutessasi mascarponea. Nostele mehevää risottoa lautaselle ja vuole annoksen koristeeksi vielä parmesanviipaleita. Nauti aromikkaan luomuviinin ja hyvän seuran kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.