viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Suuntäyttävä neiti Barossasta grillikaveriksi

21 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Etelä-Australia

Arvio

Maineikkaassa Australian Barossa Valleyssa tuotetussa punaviinissä on avoin ja kypsän hedelmäinen, lähes hillomainen tuoksu, joka on aromeiltaan myös mehevän maanläheinen. Tuoksua seuraava melko täyteläinen maku on hyvin suunmyötäinen. Siinä on paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta. Eloisat hapot ja pehmeät tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhdikkyyttä. Viini jättää tasaisen, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Viinin makean hillomaiset aromit täydentävät grillatun paahteisen possuannoksen

Tämän viikon suunmyötäinen punaviini saa rinnalleen mehevän possuannoksen.

Hanki possun sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Avaa filee kyljestä leikkaamalla se auki pituussuuntaan levyksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Valmista täyte sekoittamalla pieneen määrään pehmeää, huoneenlämpöistä voita kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettua tuoretta timjamia ja runsaasti raastettua parmesanjuustoa.

Levitä täytettä avatulle ”fileelevylle”. Kääri levy rullalle ja sido kiinni langalla tai hammastikuilla.

Kuumenna grilli ja ota kauttaaltaan lihaan kaunis pintaväri. Nosta lihapötkö folion sisään. Voit kypsentää loppuun uunissa tai siirtämällä lihan grillissä hieman sivuun, ”epäsuoraan” lämpöön. Anna lihan vetäytyä hetken ennen leikkaamista reiluiksi viipaleiksi.

Kun olet laittanut possuun runsaasti mehevää täytettä, et tarvitse lainkaan kastiketta. Lisäkkeenä voit tarjota vaikkapa uuniperunaa, joka valmistuu folioon käärittynä myös grillissä kypsentäen. Nauti herkku raikkaan kesäisen salaatin ja Miss Harryn kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Luonnonmukaista mausteisuutta Rapelista

Adobe Reserva Gewürztraminer 2012

Valkoviini Rapel
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä