viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevä ranskalainen punaviini viettelee lihapadan

4 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rhône

Pekoni ja smetana maustavat pitkään haudutetun lihapadan

Tämän viinin seurassa maistuu tiivisarominen lihapata, joka saa lisämakua pekonista ja muhevuutta smetanasta.

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle myös suikaloitua pekonia ja freesaa vielä hetki. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä – näin saat hyvät maut talteen.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia ja pieniä porkkanakuutioita. Lohko tai viipaloi pataan vielä tuoreita herkkusieniä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon hieman tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, tuoreita timjaminoksia ja kuutioitua suola- tai herkkukurkkua. Hauduttele tovi.

Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää lihalientä sen verran, että kaikki raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.

Hauduttele pitkään padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, nosta pata uuniin.

Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja sekoita.

Valmista padan lisukkeeksi esimerkiksi riisiä tai keitettyä ohraa. Nostele lisuke lautaselle ja kauho mehevää lihapataa seuraksi.

Nauti maukkaan eteläranskalaisen Gigondasin kera.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Chileläistä luomuviiniä mausteisen padan seuraksi

Torres Las Mulas Organic Viognier 2014

Valkoviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä