Viikon viinivinkki

Chileläistä luomuviiniä mausteisen padan seuraksi

3 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Korianteri viimeistelee mausteisen broileri-linssihöystön

Suosittelen valmistamaan tämän viinin seuraan pakkaskeleillä lämmittävää, mukavan mausteista broileri-linssihöystöä.

Aloita hienontamalla reilusti sipulia ja valkosipulia. Kuori ja kuutioi pieneksi myös tuoretta inkivääriä ja suikaloi aurinkokuivattua tomaattia sekä pikkuriikkisen chiliä.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit, inkivääri ja chili. Lorauta mukaan hieman valkoviiniä. Lisää linssit, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon kanalientä, rouhaise mustapippuria ja hauduta kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisämausteena voit käyttää punaista currytahnaa oman maun mukaan.

Suikaloi broilerin rintafileet, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää halutessasi nokare voita. Freesaa broilerisuikaleisiin nopeasti kaunis pintaväri.

Lisää freesatut broilerisuikaleet ja reilusti korianteria linssien joukkoon ja hauduta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti runsashedelmäisen viognierin ja tuoreen patongin kera.

 

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.