viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Uruguayn tummasävytteisen tuhtia Tannat-lajiketta

34 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Uruguay

Karitsanfilee kääritään aromikkaaseen huntuun

Suosittelisin valmistamaan tämän tuhdin ja muhevan punaviinin seuraan aromikkaan hunnun viimeistelemää karitsan tai lampaan sisäfileetä.

Valmista ensin mehevä couscous -lisäke. Hienonna makusi mukaan valko- ja salottisipulia, paloittele siitakesieniä ja kuutioi erivärisiä paprikoita. Halutessasi voit käyttää halkaistuja hillosipuleitakin. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Freesaa siinä hetkisen sipuleita, sieniä ja paprikoita. Lisää couscous ja nesteeksi lihalientä. Anna hautua. Viimeistele couscous hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pidä lämpimänä.

Tee tämän jälkeen kuorrute. Hienonna tehosekoittimessa hapankorppua ja korianteria. Kaada seos lautaselle tai vuokaan ja raasta joukkoon reilusti parmesaania. Sekoita.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Heitä pannulle muutama timjaminoksa ja valkosipulinkynsi. Paista karitsanfileet kuumalla pannulla molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vetäytymään.

Leikkaa vetäytyneet fileet kahteen osaan. Kierittele fileepalat valmistamassasi kuorrutteessa. Nostele lautaselle couscouslisäkettä ja asettele fileepalat sen kylkeen. Lusikoi lautaselle vielä kuutioidusta tomaatinlihasta, suikaloidusta basilikasta, suolasta ja pippurista valmistamaasi mehevää lisuketta.

Nauti Garzónin Tannatin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Parfyyminen Muscat aromikkaalle salaatille

Dopff & Irion Cuvée René Dopff Muscat 2015

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä