viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viini-lehden Vuoden kuohuviini vappujuhliin

17 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Aromaattisen suuntäyttävä alkupala yhdistää vuohenjuuston, kylmäsavulohen ja parsan

Viinille ehdottamani herkun voit nostaa vaikkapa vappupöydän alkuruoaksi. Aloita annoksen valmistaminen parsasta. Käytä annokseen vihreää parsaa. Huuhtele parsat ja leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (tyvestä noin 2 cm). Mikäli kuori tuntuu paksulta, voit kuoria parsat ohuelti.

Ota seuraavaksi käsittelyyn vuohenjuusto. Leikkaa ”vuohenjuustopötköstä” noin 1,5-2 cm paksuisia viipaleita. Mausta viipaleet muutamalla tipalla balsamietikkaa. Kierittele tämän jälkeen juustoviipaleet tehosekoittimella valmistamassasi hapankorppumurskeessa. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle.

Levittele kylmäsavulohiviipaleet toiselle uunipellille ja grillaa tai kuivaa niitä uunivastuksen alla. Anna jäähtyä ja leikkaa ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.

Valmista parsat grillaamalla ne miedolla lämmöllä. Nosta sen jälkeen vuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Pidä lämpimänä.

Nosta hapankorppujauhotetut juustoviipaleet kuumaan uuniin ja lämmitä.

Valmista pieni salaatti aromaattisista salaattilajikkeista ja mausta se vinaigretella.

Nosta pieni salaattikeko lautaselle, aseta lämminnyt juustokiekko salaatin oheen, nostele lämpimät parsat annokseen ja ripottele koko komeudelle kylmäsavulohikuutioita. Viimeistele herkku raastamalla annokselle parmesaaniraastetta.

Nauti hyvällä mielellä Viini-lehden Vuoden kuohuviinin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Sauvignon Blancin aromaattisuutta mehevälle salaattiannokselle

Fernway Sauvignon Blanc 2016

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä