Viikon viinivinkki

Rustiikkinen castelão Portugalista

14 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Moussaka saa aromaattisuutensa lampaan jauhelihasta ja timjamista

Tämän rehellisluonteisen punaviinin seuraan sopii rustiikkinen ruoka; suosittelen valmistamaan Fonte do Becolle mehevän maukasta moussakaa. Leikkaa munakoisot noin puolen sentin viipaleiksi ja ”itketä” ne. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa. Tämä ajaa munakoisosta nestettä pois ja poistaa myös mahdollista karvasta makua. Kuivaa munakoisot talouspaperilla.

Hienonna salotti- ja valkosipulia. Kuumenna paistinpannu ja ruskista siinä lampaan jauhelihaa. Lisää joukkoon sipulit ja jatka paistamista. Sekoita joukkoon tämän jälkeen murskattua tomaattia, tuoretta timjamia sekä lorauta pannulle reilu kaato punaviiniä ja lihalientä. Rouhaise sekaan vielä mustapippuria ja mausta suolalla. Hauduttele kunnes kastike hieman paksuntuu. Valmista lisäksi valkokastike.

Paista kuivattuja munakoisoviipaleita pannulla oliiviöljyssä.

Asettele voideltuun uunivuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele viimeiseksi pinnalle vielä mozzarellaraastetta. Nosta 170-175 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Varo ettei paistos pala pinnalta. Kun otat vuoan uunista, anna sen vetäytyä hetkisen ennen tarjoilua. Jos valmistat moussakan jo edellisenä päivänä, sitä parempi. Huolehdi kuitenkin että kuumennat vuokaa riittävästi. Korkkaa rustiikkisen marjainen Fonte do Beco ja nauti!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.