viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sauvignon Blancin aromaattisuutta mehevälle salaattiannokselle

16 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Mehevän maukas kalaherkku ei juurikaan tämän helpommaksi voi muuttua

Tämän puhdaspiirteisen hedelmäisen ja raikkaan viinin seuraan suosittelisin kokeilemaan esimerkiksi erittäin helposti valmistuvaa herkkua punalihaisesta kalasta, kuten lohesta tai kirjolohesta.

Poista fileestä ruodot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa fileet annospaloihin ja mausta ne reilulla suolalla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Anna maustua.

Valmista kastike sekoittamalla majoneesin joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua ja raastettua pecorino -juustoa. Voit halutessasi ohentaa kastiketta lorauttamalla siihen vielä tilkkasen appelsiinimehua.

Revi ja sekoita kulhossa erilaisia aromikkaita salaatteja. Voit käyttää kaupasta saatavia valmiita salaattisekoitteitakin. Lisää joukkoon makusi mukaan pikkuruisia kapriksia ja hienonnettua tuoretta korianteria. Sekoita salaattiin hieman valmistamaasi kastiketta ja kääntele hellävaroen.

Kaiva grilli talviteloilta ja valmista kala grillaamalla tai vaihtoehtoisesti pannulla paistamalla.

Nosta lautaselle mehevää salaattia ja asettele kalapala päälle. Viimeistele lusikoimalla kastiketta raidoiksi koko komeudelle ja aseta koristeeksi punasipulista leikkaamiasi renkaita tai puolirenkaita.

Nauti aromikkaan Fernwayn kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Kesäisiä aromeja La Escultura -palstalta pääsiäiseen

Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard 2015

Valkoviini Casablanca
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä