viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kesäisiä aromeja La Escultura -palstalta pääsiäiseen

15 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Casablanca

Reheväaromisen raikas viini ryhdittää maukkaasti kermaisen, savupaprikalla ja sahramilla maustetun risoton suutuntumaa

Suosittelen tarjoamaan tätä kesäisen aromikasta valkoviiniä suuntäyttävän risoton seuraan. Errázurizin Sauvignon Blanc on oiva valinta myös silloin, kun tarjoat risottoa lisukkeenä vaikkapa kanan tai broilerin seurassa.

Ainekset

6 annosta
gluteeniton, kasvis
40 min
*
8 viiriäisen munaa
1 suippopaprika
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä (carnaroli)
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl hienonnettua timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
1 ps (0,5 g) sahramia
1/2 sitruunan puristettu mehu
5 dl babypinaatinlehtiä
200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
2. Huuhtele suippopaprika, leikkaa puoliksi ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Lämmitä kasvisliemi.
4. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
5. Raasta parmesaanijuusto.
6. Kuumenna korkea reunaisessa, laakeassa paistokasarissa öljy ja voi. Lisää risottoriisi, salotti- ja valkosipulit ja kuullota keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
7. Lisää joukkoon paprikakuutiot, valkoviini, hienonnettu timjami, savupaprikajauhe ja sahrami. Keitä sekoitellen, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
8. Kaada riisiseoksen joukkoon kauhallinen lämmintä kasvislientä kerrallaan. Kun liemi on imeytynyt, lisää kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi tuntuu vielä hampaissa napakalta, mutta kypsältä.
9. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita risottoon huuhdotut pinaatinlehdet, juustoraaste ja löysä kermavaahto.
10. Murustele päälle vuohenjuustoa. Koristele puoliksi kuorituilla viiriäisen munilla. Tarjoile heti.

Edellisen viikon viinivinkki

Viini-lehden Vuoden luomupunainen pääsiäispöytään

Symington Altano Organic 2016

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä