Arvio
Tämän viikon sauvignon blanc –lajikkeesta valmistetussa valkoviinissä on intensiivinen, lähes räjähtävän aromaattinen tuoksu. Siinä on kesäisen puutarhan avoimia, vihertäväsävytteisiä aromeja. Tuoksu tuo mieleen karviaismarjan, leikatun ruohon, mustaherukkapensaan ja passionhedelmän. Tuoksua seuraava maku on poikkeuksellisen rapsakka. Siinä on erittäin tuntuvaa, sitrusaromista hapokkuutta. Maun aromikkuus myötäilee tarkasti tuoksua, mutta lisäsävyä kokonaisuuteen tuo mineraalinen vivahde. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, kielen sivuja kutittelevan ja reilusti veden kielelle nostattavan, yrttisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Rehevän Errazurizin sauvignon blancin seuraksi suosittelisin tällä kertaa mehevää, grillattua lohiruokaa. Varaa annosta varten myös valkoista parsaa ja vuohenjuustoa. Kuori ja hauduta parsat suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat liinalle ”kuivumaan”. Leikkaa vuohenjuustosta noin 1 cm paksut viipaleet. Hienonna monitoimikoneella tai sauvasekoittimella hapankorppuja ”jauheeksi”. Kierittele juustokiekot hapankorppujauheessa. Leikkaa lohifileestä perinteiset lohiperhoset. Grillaa suolalla ja pippurilla maustetut lohipalat grillissä. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen nokare voita. Pyöräytä pannulla parsat ja paista vuohenjuustoihin kaunis ja rapea pinta. Valmista lisukkeeksi raikas salaatti, jonka maustat viinietikkakastikkeella. Nosta lautaselle laitetun salaatin viereen lohiperhonen, sen päälle muutama parsa ja viimeistele annos nostamalla paistettu juustokiekko kukkulan kuninkaaksi. Voit halutessasi tarjota kylmänä kastikkeena raastetulla sitruunankuorella, pippurilla ja suolalla maustettua ranskankermaa.