Arvio
Tämän viikon suositukseni on argentiinalainen, mehevä malbec-lajikkeesta valmistettu punaviini. Tuoksu on tummasävytteinen, maanläheisen mehevä, paahteinen ja kypsän hedelmäinen. Avointa tuoksua seuraava maku on runsas ja suuntäyttävän kypsä. Siinä on reilusti tuoksun paahteisuutta ja maanläheistä muhevuutta. Tummasävytteisen marjaista makua sävyttää lisäksi makea mausteisuus. Pehmeät tanniinit kannattavat viiniä nahkaiseen, kuivattuja hedelmiä ja kahvia muistuttavaan jälkivaikutelmaan. Vaikka viini on intensiivinen, se on kuitenkin suutuntumaltaan miellyttävä ja tasaisen harmoninen.
Viinin seuraksi
Tämän viinin seuraksi voit tarjota esimerkiksi halloumi-juustolla täytettyä naudanpihviä. Viillä leikkaamasi pihvin kylkeen tasku terävällä veitsellä. Täytä tasku halloumiviipaleella ja laita mukaan vielä pari salvian lehteä. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa, sillä halloumi-juusto on melko suolaista. Paista tai grillaa pihvit ja anna vetäytyä hyvin ennen tarjoilua. Valmista lisäkkeeksi haudutettuja bataattikuutioita. Kuori ja kuutioi bataatit. Lorauta uunivuokaan oliiviöljyä ja kaada bataattikuutiot vuokaan. Pyörittele öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Leikkaa päälle vielä reilusti rosmariinia. Kypsennä uunissa, kunnes bataatti on ”al dente” –kypsää. Bataatti on suutuntumaltaan varsin mehevää, joten et tarvitse välttämättä kastiketta lainkaan. Tarkista maku ja tarjoa Don Davidin ja mehevän pihvin kera.