Viikon viinivinkki

Hurmaava biodynaaminen valkoviini broilerinfileelle

18 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Espanja

Sipulit ja kaprikset maustavat broileritäytteen

Tämä runsaan hedelmäinen valkoviini on hyvin monikäyttöinen viini ruoka. Voit yhdistää sitä runsaisiin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös selkeämakuisen vaalean lihan kyytipojaksi. Tällä kertaa suosittelenkin viinille aromikasta, varsin yksinkertaisesti valmistuvaa broilerin rintafileetä. Leikkaa fileeseen sivusta mahdollisimman iso ”tasku”. Valmista tämän jälkeen annoksen viimeistelevä sipulilisuke. Leikkaa punasipulista ohuita renkaita. Kiehauta kattilassa punaviiniä, reilusti sokeria ja hieman suolaa. Kaada kuuma liemi punasipulirenkaiden päälle ja anna maustua.

Valmista fileen täyte seuraavasti. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja runsaasti persiljaa. Kuullota pannulla sipuleita niin että ne hieman pehmentyvät. Anna jäähtyä. Sekoita kulhossa sipulien ja hienonnetun persiljan kanssa hieman kapriksia, joiden rakenteet olet rikkonut esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon vielä huoneenlämpöistä, notkeaa voita, pippuria ja suolaa. Muista kuitenkin, että kaprikset antavat täytteelle jo suolaisuutta.

Täytä rintafileeseen leikkaamasi tasku valmistamallasi täytteellä. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla. Ota paistinpannulla rintafileisiin kaunis paistopinta ja kypsennä loppuun uunissa. Anna fileiden vetäytyä kypsennyksen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi.

Valmista lisukkeeksi salaatti aromikkaista salaattilajikkeista ja ”sido” se sitruunalla maustetulla majoneesilla.

Nostele lautaselle salaattia, asettele broileriviipaleet päälle ja viimeistele annos marinoiduilla punasipulirenkailla. Maukkaita hetkiä!

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden kuohuviinin kuplilla vapunviettoon

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012

Kuohuviini Ranska
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää