Arvio
Tämän viikon valinta on perinteinen punaviini Ranskan Bordeaux’sta. Viinissä on tuhti ja tummasävytteinen, tyylikäs ja monivivahteinen tuoksu. Siinä on muun muassa kypsää marjaisuutta ja multaisuutta. Tuoksua seuraava, varsin runsas maku on sekin tummasävytteinen. Suutuntuma on runsaasta hedelmäisyydestä johtuen varsin pehmeä vaikka pehmeät parkkihapot antavatkin viinille sopivaa napakkuutta. Viini on varsin aromaattinen ja sitä sävyttää savuinen ja pippurinen mausteisuus. Jälkivaikutelma on pitkä ja sopusuhtainen.
Viinin seuraksi
Yleisesti ajatellaan, etteivät punaviini ja jälkiruoka sovi yhteen. Yksi klassisista yhdistelmistä on kuitenkin tarjota Bordeaux’n punaviiniä mansikoiden kera. Tämän jälkiruoan valmistaminen on kaiken lisäksi helppoa ja nopeaa. Punaviinin ja mansikoiden yhdistelmä on onnistunut sen johdosta, että mansikat maustetaan balsamiviinietikalla ja tomusokerilla. Puolita mansikat kulhoon. Lorauta joukkoon hieman balsamietikkaa. Mitä iäkkäämpää balsamietikkaa pystyt käyttämään, sitä parempi. Ripottele päälle tomusokeria ja sekoita hyvin. Anna maustua hetkisen ja tarjoile kesäinen herkku maukkaan Sénilhacin punaviinin kera.