Viikon viinivinkki

Chileläinen Carmenère karitsapannupihville

41 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Karitsapannupihvi saa syksyiset lisukkeet omenaisista aromeista

Karitsapannupihvi

Ainekset

4 annosta
gluteeniton
*
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl voita
2 munaa
1 dl vettä
600 g karitsanjauhelihaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
100 g vuohengryere-juustoa

Valmistusohje

1. Käristä sipulit ja valkosipulit tummaksi voissa.
2. Sekoita munat ja vesi keskenään ja lisää seos karitsanjauhelihan sekaan.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään pois lukien juusto.
4. Paista koepala ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Paista pihvit pannulla lähes kypsiksi.
6. Raasta lopuksi juusto pihvien pintaan.

Omena-juurespyttipannu

Ainekset

gluteeniton, kasvis
*
2 granny smith omenaa
2 porkkanaa
2 keskikokoista punajuurta
2 salottisipulia
2 + 2 rkl voita
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

 Omena-calvadoskastike

Ainekset

gluteeniton
*
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 rkl sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl omenamehua
1/2 laakerinlehti
3 dl tummaa lientä (demi-glace)
1/2 dl calvadosta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.