Arvio
Wappuviikolla poksautellaan kuplajuomapulloja auki melkoinen määrä. Yksi varteenotettava vaihtoehto nautittavaksi on tämänkertainen suositukseni Carrington Vintage Brut Australiasta. Viinissä on tuoreen hedelmäinen, hieman limettiä sekä eksoottisia hedelmiä muistuttava, melko avoin tuoksu. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Siinä on makeaa mausteisuutta ja rusinoita. Vaikka viinin makua ryhdittääkin raikas hapokkuus ja pienet kuplat, on Carringtonin suutuntuma hyvin pehmeä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää tasaisen ja melko pitkän jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Iloinen kevään juhla on jälleen ovella. Ystävät kerääntyvät yhteen ja pulloja poksautellaan. Moni-ilmeinen vapputarjottava tuo haastetta viinille. Tarjolla on marinoituja, etikkaisia, aromikkaita ja voimakkaan makuisia tuotteita. Tällöin varmin valinta jotakuinkin onnistuneeseen elämykseen on kuohuviini. Kuplat pitävät huolta siitä että voimakkaan makuinen ruoka ei jyrää viiniä täysin jalkoihinsa. Mikäli haluat täsmänautintoa, suosittelisin tarjoamaan tämän Carringtonin kera esimerkiksi maukkaita rieskarullia. Levitä rieskan päälle tahnaa, jonka valmistat lisäämällä tuorejuustoon hienonnettua basilikaa ja pieneksi paloiteltua katkarapua. Mausta limesitruunan mehulla ja pippurilla. Levitä seuraavaksi tahnan päälle salaatinlehtiä ja kylmäsavulohiviipaleita. Kaiken tämän keskelle asettele avokadoviipaleita tai –lohkoja. Kääri koko komeus rullalle jonka pohjan taitat ”pussiksi”. Jos viet rullat eväsretkelle, paketoi ne vielä esimerkiksi voipaperiin ja folioon. Sitten vain Carrington auki ja Wappuiloa!