Carrington Vintage Brut

Viinivinkki 18/2009

Carrington Vintage Brut 2011

Carrington Vintage Brut 2011

008219, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / Australia
Orlando Wines
Sultana (95 %), Riesling (5 %)
9,99 € (0,75 l)

Arvio: Tuore, raikas, hennosti sitruksinen tuoksu josta voi erottaa myös keltaista omenaa. Lähes kuiva maku on tuoksun kaltainen. Siinä on myös mineraalisuutta. Pehmeät kuplat tuovat ryhtiä makuun ja johdattelevat raikkaan sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan jättäen veden kielelle.

Ruokasuositus: Monipuolinen kuohu ruokapöytään kala- ja äyriäisruokien, sekä salaattien seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Wappuviikolla poksautellaan kuplajuomapulloja auki melkoinen määrä. Yksi varteenotettava vaihtoehto nautittavaksi on tämänkertainen suositukseni Carrington Vintage Brut Australiasta. Viinissä on tuoreen hedelmäinen, hieman limettiä sekä eksoottisia hedelmiä muistuttava, melko avoin tuoksu. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Siinä on makeaa mausteisuutta ja rusinoita. Vaikka viinin makua ryhdittääkin raikas hapokkuus ja pienet kuplat, on Carringtonin suutuntuma hyvin pehmeä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää tasaisen ja melko pitkän jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Iloinen kevään juhla on jälleen ovella. Ystävät kerääntyvät yhteen ja pulloja poksautellaan. Moni-ilmeinen vapputarjottava tuo haastetta viinille. Tarjolla on marinoituja, etikkaisia, aromikkaita ja voimakkaan makuisia tuotteita. Tällöin varmin valinta jotakuinkin onnistuneeseen elämykseen on kuohuviini. Kuplat pitävät huolta siitä että voimakkaan makuinen ruoka ei jyrää viiniä täysin jalkoihinsa. Mikäli haluat täsmänautintoa, suosittelisin tarjoamaan tämän Carringtonin kera esimerkiksi maukkaita rieskarullia. Levitä rieskan päälle tahnaa, jonka valmistat lisäämällä tuorejuustoon hienonnettua basilikaa ja pieneksi paloiteltua katkarapua. Mausta limesitruunan mehulla ja pippurilla. Levitä seuraavaksi tahnan päälle salaatinlehtiä ja kylmäsavulohiviipaleita. Kaiken tämän keskelle asettele avokadoviipaleita tai –lohkoja. Kääri koko komeus rullalle jonka pohjan taitat ”pussiksi”. Jos viet rullat eväsretkelle, paketoi ne vielä esimerkiksi voipaperiin ja folioon. Sitten vain Carrington auki ja Wappuiloa!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä